Macska szájszag

macska szájszag

Ne aggódj, macskád lehelete nem kell hogy, friss és mentolos illatú legyen! Ha azonban nagyon bűzösnek érzed cicád leheletét, az valami bujkáló betegség tünete is lehet. Miért lehet a macskámnak rossz a lehelete?

mastigophora paraziták

A problémát legtöbbször szagtermelő baktériumok okozzák az állat macska szájszag. Megtelepedhetnek fog- vagy ínybetegség miatt is, illetve sok macskánál a fogkő is előidézheti a rossz szájszagot.

Macska szájszag

Étrendbeli és bőrgyógyászati kérdések is közrejátszhatnak a tünetek létrejöttében. Mindamellett a tartós rossz lehelet jelezhet megszabaduljon a férgektől széles körű fellépéssel komolyabb problémákat is, például rendellenességeket a szájban, a légzésben, a bélrendszerben, májban vagy a vesékben.

A szájszag olyan, mint egy felgyulladó szervizlámpa, ami jelzi, hogy vizsgálatra van szükség. Lehet, hogy a macskád cukorbeteg?

Biztosan láttatok már, vagy esetleg ti is tartotok olyan macskát, amely a végtelenségig lusta. Az egész napi mozgása körülbelül a kosara és az ételes tálja közötti távra redukálódik.

A macskák rossz leheletének lehetséges okai

Nos, az elhízás nem csak az embereknél jár macska szájszag. A mozgáshiányos, lusta és elhízott macskákat ugyanis ugyanúgy veszélyezteti korunk népbetegsége, a cukorbetegség. Egy egyszerű vizsgálat során is kiderülhet, mi okozza a problémát.

Ha nem, akkor néhány további vizsgálat ajánlott. Légy felkészült mikor orvoshoz viszed a cicádat, tudj válaszolni, ha macskád étrendjéről, tisztálkodásáról, mozgási szokásairól, vagy általános viselkedés éről kérdeznek!

Macska szájszag | Állatorvositanácsadádrerdos.hu

Mikor kell valóban állatorvoshoz menni? A következő tünetek jelentkezésénél érdemes egy állatorvosi vizsgálatra elvinni a cicát: Erős, barna fogkőkülönösen, ha az állat nyála is sokat folyik.

A nehézkes evés, a gyulladt, piros íny komoly fogászati betegség eket jelezhetnek. Szokatlanul édes vagy gyümölcsös lehelet utalhat cukorbetegségre, különösen, ha a cica nagyon sokat iszik, és túl sűrűn vizel. Olyan szájszag, ami vizeletre emlékeztet, valamilyen vesebetegségre utalhat.

Kellemetlen szájszag ellen – gazdiknak – Metropolita

Szokatlanul rossz szájszag, ami mellett megfigyelhető hányás, étvágytalanság, és sárgás elszíneződés a szaruhártyán vagy az ínyen máj problémát jelezhet. Ha a cica sokat piszkálja a száját. Hogy lehet kezelni a macska szájszagát? Ha a fogkő a bűnös, akkor a cicának egy profi tisztításra van szüksége. Ha a kiváltó ok valamilyen betegség az állat beleiben, májában, veséiben vagy tüdejében akkor mindenféleképpen beszélj az állatorvossal, hogy mi szükséges a mihamarabbi gyógyuláshoz.

Hogyan előzhetem meg, hogy a macskámnak rossz legyen a lehelete? Sokan úgy gondolják, hogy a cicák rossz lehelete, különösen egy bizonyos kor után természetes, de ez nem igaz. Valójában, ha előrelátóan ügyelsz a macskád macska szájszag tisztaságára, akkor nem csak kellemesebbé teszed az együttélést mindkettőtök számára, hanem megelőzhetsz sok betegséget is.

batel opisthorchiasis és giardiasis esetén

Ezért a következőket teheted: Vidd el állatodat rendszeresen ellenőrzésre, hogy biztos legyél abban, hogy macska szájszag semmi lappangó betegsége. Bizonyosodj meg benne, hogy az állatorvos ellenőrzi cicád fogait és leheletét. Rendszeresen mosd meg macskád fogait — a mindennapi fogmosás javasolt nekik.

SOHA Ne Nézz Bele Egy MACSKA SZEMÉBE! [LEGJOBB]

Arra is figyelj, hogy az embereknek készült fogkrémek nem valók a cicáknak, mert emésztőrendszeri problémákat okozhatnak nekik, direkt macskáknak való készítményt használj! Beszéld meg az állatorvossal milyen szájápolási termékeket használhatsz kedvencednél, kérdezd meg, mit ajánl!

A macskák rossz leheletének lehetséges okai

Kérdezd meg azt is, milyen étrendet ajánl, ami segít megelőzni a fogászati problémákat. Mi történik, ha figyelmen kívül hagyjuk cicánk rossz szájszagát? Ha egy ínybetegséget, vagy fogkő problémát nem kezelnek megfelelően akkor fertőzéshez és foghulláshoz is vezethet.

Kapcsolódó cikkek.

gyógyszerek a magnézium helyreállításához a szervezetben

Lásd még